Historien bak Hildemors Dansesenter

Utklipp fra Alle Kvinner, 1951.

Utklipp fra Alle Kvinner, 1951.

Hildemors Dansesenter ble grunnlagt av Hildemor Svenkerud høsten 1947, og de første kursene ble arrangert våren 1948. 

Hildemor var bare 19 år gammel da hun grunnla skolen, og hun tok sin utdannelse ved Svaes danseskole i Oslo. De første årene underviste Hildemor i Standard danser og Latinamerikanske danser for barn fra 3 år og oppover, i tillegg til at hun hadde voksen kurs. I ettertid har danseskolen utvidet til å omfatte mange andre danseformer, og tilbyr nå i alt 9 forskjellige danseformer fordelt på 31 kurs i uken.

Hildemor Svenkerud var Æresmedlem både i Norgesdanseforbund, og i det internasjonale danseforbundet (ISTD). Hun var kjent for sin enorme evne til å utvikle dansens basic, og legge gode grunnlag for en framtidig dansekarriere hos sine elever.

Hildemors Dansesenter har lagt grunnlaget for mange gode dansere. Blant annet har Kim Rygel og Cecilie Brink Rygel tatt sine første dansetrinn hos oss. Kim og Cecilie har i alt 25 NM gull, og tilsammen 17 verdensmester - og europamester titler å skilte med. Det er forsatt mange lovende dansepar som danser på Hildemors Dansesenter, og de siste par årene har dansepar slik som søsknene Eirik Nydal Adolfsen og Monika Nydal Adolfsen samt Tom Erik Nilsen og Pia Lundanes tatt mangfoldige NM-tiler, Nordiske titler og vunnet flere store internasjonale konkurranser.

1. juli 1997 solgte Hildemor dansesenteret til 24 år gamle Jane Vestøl. Jane har bakgrunn som konkurransedanser, og har tatt sin utdannelse gjennom Norges Danselærer Forbund. Hildemors Dansesenter blir forsatt drevet av Jane, og hun har utvidet dansesenteret med ytterligere nye danseformer. Hun har også tatt inn nye, unge dansetrenere i tillegg til at hun beholder de erfarne trenerene. Jane Vestøl har som formål å drive dansesenteret videre etter Hildemor Svenkeruds prinsipper.

Etter 55 år i den gamle "Håndverkeren" flyttet Hildemors Dansesenter inn i nye lokaler i Eldoradogården Sommeren 2003 og utvidet dermed kapasiteten betraktelig til 2 store saler.

IMG_2834.JPG
IMG_0066.JPG
IMG_0068.JPG